RUTA 1De Zugarramurdi a Sant Jean Pied du Port passant pel Baztán.

https://goo.gl/maps/aU7ukUvJH7R8L1ci6

Aquesta ruta dʻinterior ens porta a conèixer alguns pobles i llocs del Baztán i Iparralde. La primera parada és el Molí d'Amaiur on ofereixen els talos, típic menjar de pastors fet amb farina de blat de moro i txistorra o altres ingredients. A la següent població ens trobem amb Erratzu on l'escultor Santxotena té al seu jardí  les seves escultures de fusta (interessant la història dels "Agotes"). Després trobem les cascades de Xorroxin, un passeig màgic que parteix de la mateixa població i acaba al naixement del riu Baztán-Bidasoa que forma una cascada. Continuem direcció a França per l'alt d'Izpegui amb unes vistes increïbles i els seus restaurants de menjar casolà, aquí hi ha la frontera amb França. Seguim baixant la vall per arribar a Sant Etiène de Baigorri i finalitzar a Sant Jean Pied du Port, població bascofrancesa, emmurallada i on comença el camí de Sant Jaume. Per tornar passem per Cambó les Bains, Ainhoa, Espellete i arribem a Zugarramurdi.


RUTA 2 – De Zugarramurdi fins Hondarribia passant per San Jean de Luz.

https://goo.gl/maps/ErLNJPewEzQLAtkS7

Ruta de costa. En aquesta ruta ens endinsem a la població de Sare per continuar cap a Ascain, a meitat de camí trobem el tren cremallera que puja a la muntanya Larrhune amb vistes espectaculars, ja que és la muntanya més alta de la zona (900 m). Continuarem per visitar la població costanera de Sant Jean de Luz, després per Sokoa arribarem a Hendaia per la carretera de costa La Cornisse, amb espectaculars vistes al mar des dels seus penya-segats. Podem finalitzar la nostra volta per acabar a Hondarribia a menjar uns bons pintxos i gaudir de la part vella. Per tornar anirem per la nacional

 121-A fins a Bera de Bidasoa per tornar  a Zugarramurdi una altra vegada.

RUTA 3 – Visita al molí de l'infern (Infernuko Errota).

https://goo.gl/maps/dvtKwcxrCdpwfnU76

En aquesta ruta cap a Etxalar ens trobem primer amb la formatgeria amb categoria Idiazabal, Kortariko Gasna, fan visites guiades i venda de formatges d'ovella, després podem continuar fins al restaurant Etxebertzekoborda, fer una passejada a peu de 40 minuts, per visitar el primer molí construït a Navarra. Aquest camí màgic i ple d'arbres centenaris, va envoltant el riu de l'infern on podem fer una capbussada. Podem després dinar al restaurant. Per finalitzar la ruta visitarem la població d´Etxalar, molt bonica i arribarem a casa per Bera de Bidasoa.

RUTA 4- De Casa Rural Haitzetxea a l'embassament de Leurtza i l'Antiga Fàbrica d'armes a Eugi.

RUTA 5El llac de Sempere.

https://goo.gl/maps/CZMMf2HPf7EXiFWF8

Ruta per passar el dia al llac de Saint Pée sur Nivelle (Sempere) i acabar visitant les poblacions d'Espellete, famosa pel cultiu de pebrots txoricers i Ainhoa amb la seva bella església i cases d'època medieval.

RUTA 6 Irrisarri Land, Parc d'Aventura amb tirolines, segways, bicicletes de muntanya i altres.

https://goo.gl/maps/VZQ1EfNex4AGTqgF6

A banda de passar un dia divertit al parc, després podeu anar a visitar la població de Santesteban (Doneztebe) amb els seus carrers i cases construïdes els anys 1700 i 1800, i continuar cap a Elizondo que és la capital del Baztán. Després es torna a casa per la Nacional 121-B fins a Zugarramurdi.

RUTA 7 -  LES GORGUES DE KAKUETA (tancada per esfondraments)

https://goo.gl/maps/1ZogK2zJkq9E3mij6

Les Gorges de Kakueta és un lloc preciós que et porta per una passarel·la fins arribar a una gran cascada, que pots passar per sota i veure-la també des de dalt, per acabar al naixement dins d'una cova. En estar tancada en aquests moments, es pot arribar a Larrau on hi ha una ruta a peu per arribar al pont penjant. És una bonica experiència.

RUTA 8 – Visita a les coves de Oxocelhaya a Hasparren.

https://goo.gl/maps/BpoYms9BsdEokPpM7